Aplică banda de mascare in jurul peretelui pe care dorești să aplici șablonul. Protejează-ți podeaua.

POZITIONAREA SABLONULUI PE PERETE

Pregătește șablonul cu bandă de mascare pe lateral ( vezi poza). Începe cu partea stangă sau dreaptă a peretelui din aproprierea tavanului.

ÎNCĂRCAREA TRAFALETULUI

Încarcă trafaletul cu vopsea. Indepartează excesul pe cateva bucăți de rolă de hartie suprapuse. Vopseaua trebuie să fie absorbită complet de trafalet. Acest proces este foarte important pentru realizarea unui șablon reușit.

Aplică trafaletul pe șablon cu presiune ușoară. Începe cu porțiunea superioară a șablonului si aplică pe toată suprafața lui, cu mișcari verticale cât mai ample.  

REPOZITIONAREA ȘABLONULUI

Desprinde șablonul de pe perete. Suprapune cât mai bine elementele repetitive cu zona corespunzătoare de pe perete și fixează șablonul.  

CONTACTUL CU PLINTA

 Vopseste cu trafaletul cât mai aproape de margine.  Finisează detaliile cu o pensulă. Cu o mană ține șablonul fixat de perete, deasupra de plinta, iar cu cealaltă vopsește ușor prin tamponări repetate.

 

După 5-6 utilizări șablonul trebuie curățat. Îți recomandîm să cureți șablonul cât timp stratul de vopsea este încă umed. Clătește cu apă caldă din abundență. Șablonul trebuie să fie complet uscat înainte de a-l utiliza din nou.