La ce să fii atent când cumperi autocolante de perete

mana tinand trei stickere aratand ca sunt taiate pe contur

Orice părinte vrea să îi creeze copilului o camera frumoasă, un loc al lui care să îl inspire la joacă și la visat. Cu ajutorul autocolantelor, un simplu perete se schimbă într-un spațiu de poveste, o junglă cu lei și tigri, un castel cu prinți și printese sau un loc feeric cu zâne care zboară din floare în floare.

În timp ce materialul cel mai popular este PVC-ul (denumit si vinil), este important să iei in considerare riscurile pentru sănătate asociate cu expunerea la el.

Atenție la PVC

Este important să fii atent la materialul utilizat în autocolantele de perete, în special în cazul camerelor copiilor. Vinilul, sau PVC-ul, este cel mai frecvent folosit pentru autocolantele de perete ( în proporție de 98% am spune).

Copiii nu sunt niște “mici adulți” și organismul lor aflat în plin dezvoltare este mult mai vulnerabil la toxinele eliberate de PVC.

Din acest motiv comisia europeană a interzis comercializarea jucăriilor din vinil. Click aici pentru a citi mai multe pe pagina lor oficială.

De ce miroase a plastic un sticker din vinil?

Dacă ai achiziționat vreodată un autocolant din PVC (vinil), ai simțit un puternic miros de plastic la deschidere cutiei. Mirosul este dat de eliberarera unor Compuși Organici Volatili în aer care au efect toxic asupra sănătății copiilor. Volatilizarea COV este un proces lent și poate să continue pentru o perioadă lungă de timp, chiar și când nu mai e perceptibil mirosul.

Pe lângă VOC, vinilul mai conține și niște substanțe chimice numite ftalați. Acești ftalați prezintă riscuri pentru sănătate, inclusiv perturbarea hormonilor, creșterea riscului de astm și alte efecte adverse asupra sănătății umane, în special în cazul copiilor mici. Si atunci de ce să alegi un sticker care poate să polueze aerul pe care copilul tău îl respiră?

Stickerele textile sigure pentru copii

Autocolantele textile sunt o alternativă la vinil, care prioritizează siguranța copiilor. Acestea sunt fabricate dintr-un material certificat REACH și sunt fără PVC, eliminând riscul asociat cu inhalarea ftalaților și a altor substante.

Comisia europeană își propune ca până în 2030 să interzică comercializarea tuturor produselor care conțin PVC ( click link ), în această categorie intră și stickerele de perete din vinil. Noi suntem cu un pas înainte. După multe căutări și teste, am găsit materialul ideal, certificat Reach și cel mai important, fără PVC.

În concluzie, când gândești amenajarea camerei de copil, ar trebui să iei în considerare, cu orice element de decor pe care vrei să îl pui, pe lângă aspectul frumos, dacă e și sigur pentru cei mici. Cu stickerele de perete textile, poți crea cu încredere spații care să îi bucure pe copii și să le hrănească imaginația, fără să compromită calitatea aerului interior și a dezvoltării lor armonioase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *